per humanitat

eutanasia-ma.jpgHi ha temes que, per la seva transcendència, no haurien de ser objecte de modes: ara s’usa parlar-ne, i suara no s’usa. Ho dic perquè estam a un mes d’unes eleccions a “Cortes Generales”, i encara no he sentit que ningú parli de l’eutanàsia. I a d’altres temps se’n va parlar molt. Quan es va estrenar la pel·lícula “Mar adentro” va tornar a ser objecte de debat. Però ara pareix que no interessa parlar-ne, no sé per què. Idò jo en vull parlar.

Hi ha casos –malauradament tots en devem conèixer qualcun- en què una persona es troba en un estat de malaltia irreversible i, a més, pateix mal físic o psicològic. Un mal agut, insofrible, rabiós. No val dir que ara ja no es deixa patir mal als malalts terminals, perquè hi ha casos en què no és cert, i en pateixen de valent.
En aquests casos trob que el més humà seria ajudar aquella persona a deixar de patir. I a la seva família.

Però avui això seria una conducta il·legal, punible des del punt de vista penal. Per això és necessària una Llei de l’eutanàsia, on s’estableixi quin són els casos en els quals es pot aplicar, i amb quins requisits, per tal d’evitar una mala pràctica o un abús en un tema tan delicat com és el dret a la vida, i el dret a morir amb dignitat i sense un patiment, tan innecessari com inútil.

Particularment voldria que s’establissin dos requisits:
1. Que existeixi constància escrita fefaent de la voluntat de la persona en qüestió (ho podria haver manifestat davant de notari pel cas de trobar-s’hi) o, en el cas que no existeixi aquesta constància i no estigui en condicions de decidir, ho pugui decidir la família més propera.
2. Que hi hagi constància de que aquella persona es troba en un estat de malaltia irreversible, declarada mitjançant resolució judicial basada en el testimoni de tres metges designats pel/per la jutge/jutgessa.
Pens que encara que avui sigui il·legal, no és il·legítim.

No voldria trobar-m’hi, però si m’hi trobàs i tengués la possibilitat legal, deixaria constància notarial de la meva voluntat de rebre ajuda mitjançant l’eutanàsia.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en opinions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a per humanitat

 1. Solsolet ha dit:

  Estic d’acord en el que dius, es més, penso que tothom hauria de decidir necessariament sobre que s’hauria de fer en la seua persona arribat el moment, amb acta notarial o amb els papers que féssin falta. No soporto pensar que algú pugui allargar la meva vida innecessariament quan no hi ha cap esperança. Jo per la meua part tinc decidit i per escrit que s’ha de fer amb mi, i no entenc perquè d’altra gent no s’hi para a pensar-ho, si en definitiva la mort és l’ única cosa que tenim segura en aquesta vida.

 2. Albert_stk ha dit:

  Totalment d’acord. Quan ja no hi ha cap esperança i només quedar dolor el millor és poder elegir com i quan morir.

 3. Carme+Rosanas ha dit:

  Totalment d’acord amb vosaltres. Jo també ho trobo totalment legítim i no entenc perquè encara ha de ser il·legal. És complicat potser legislar-ho, però tot és posar-s’hi.

 4. Queralbs ha dit:

  A veure si els polítics pensen com nosaltres, o al menys escolten el que molts pensam.
  Gràcies pels vostres comentaris.

 5. caterina ha dit:

  Tens tota la raó en el que dius. Jo penso el mateix. Els animals, quan pateixen, se’ls porta al veterinari, se’ls posa una vacuna i ja està. És a dir, els animals resulta que han de morir més dignament que l’home? Al final això no deixa de ser, en el fons, una qüestió catòlica, religiosa. Sembla mentida que hi hagi encara tantes qüestions, que en principi semblen tan obvies per a debatre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s