Decret de Tractament Integrat de Llengües i altres avisos a professionals creguts

Decret Llei 5/2013, de 6 de setembre, pel qual s’adopten mesures urgents en relació amb la implantació, per a l’any 2013, del sistema de tractament integrat de llengües a les farmàcies de las Illes Balears.

Article 1. A partir del dia 1 de novembre de 2013, les farmàcies de les Illes Balears hauran de despatxar, com a mínim, un de cada tres clients en anglès, un en castellà i un en català.

Article 2. En totes les farmàcies serà obligació que hi despatxi el titular de la farmàcia, qui, a més haurà d’acreditar el nivell B2 d’anglès. El castellà se li suposa. El català no serà cap requisit.

Article 3. Un de cada tres clients, per ordre d’entrada a l’apotecaria, també s’hauran d’adreçar al/a la  farmacèutic/a, en anglès si volen obtenir el seu medicament.

Article 4. Aquells farmacèutics o apotecaris, així com els clients, que incompleixin aquesta normativa passaran a formar part de les Llistes Negres.

Article 5. Si al Consell Consultiu, òrgan integrat per juristes de reconegut prestigi, això sí, elegits majoritàriament per aquest Govern, se li ocorregués posar qualque emperò a aquest Decret, s’iniciaran els tràmits per a la dissolució d’aquest òrgan.

Article 6. En el cas que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears pogués suspendre l’aplicació d’aquest Decret, l’endemà mateix se n’aprovaria un altre en els mateixos termes, coma endavant, coma enrere.

Article 7. Aquest Decret romandrà obert a la introducció de qualsevol altra imposició i/o prohibició que se’ns pugui ocórrer, per molt forassenyada que pugui ser.

Disposició Addicional. Que es vagin preparant els pilots d’avió, perquè estam redactant un Decret per acabar amb el seu monopoli absurd. A partir de la seva entrada en vigor, seran els passatgers els qui elegiran, d’entre ells mateixos, qui ha de pilotar l’aeronau.

Disposició Transitòria. Mentre s’espera la redacció urgent d’altres decrets en aquesta mateixa línia, s’ha acabat això de que els professionals, pel simple fet de ser-ho, vulguin conèixer millor la seva matèria que el Govern, que per qualque cosa té la majoria absoluta.

Disposició Final. Aquells a qui no els agradi aquesta normativa, per molts que siguin, en cap cas seran representatius de la societat, i millor que callin o se’ls tindrà per simples manipulats polítics.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari